Načini plaćanja

 

Plaćanje na internetskoj stranici www.smartzone.hr vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama i u njima je sadržan pripadajući PDV.  Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.

Akcije i popusti se međusobno isključuju i ne mogu se zbrajati osim ako izričito nije navedeno suprotno. 

Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • Općom uplatom
  • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
  • Kreditnom karticom (Maestro, MasterCard, Visa, Diners, Discover, Visa Premium)

 

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku naznačenom u e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. 

Na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici smartzone Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi. 

Ako se plaćanje proizvoda vrši e-bankingom ili putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke: 

Uplata na IBAN: HR4523400091111087277

Poziv na broj: 02 – broj ponude

Primatelj: SmartZone d.o.o., Ulica Dragutina Mitića 1, 10360 Sesvete

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

U slučaju da Kupac želi platiti gotovinom, potrebno je odabrati plaćanje pouzećem. Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U tom slučaju dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža.

U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

Kod plaćanja kreditnim karticama, plaćanje se vrši korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama (Maestro, MasterCard, Visa, Diners, Discover). 

   

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, na sigurnoj stranici Corvus odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate (Maestro, MasterCard, Visa ili Diners) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.

  • Jednokratno plaćanje Diners, Visa, MasterCard i Maestro karticama 
  • Obročno plaćanje do 6 rata Visa Premium, 12 rata Diners karticama
  • Obročno plaćanje Visa Inspire i Maestro karticama PBZ-a do 12 rata
  • Obročno plaćanje Visa,MasterCard i Maestro karticama MBnet grupacije do 12 rata

 

Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na serverima Prodavatelja. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard, Diners i American Express karticama) može se platiti i na rate. Potrebno je odabriti broj rata, od dvije do dvanaest. Troškovi će se obračunati sukladno odabiru Kupca, a kartica biti terećena sukcesivno svakog mjeseca, sukladno broju odabranih rata. Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, potrebno je odabrate neki od alternativnih načina plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica Prodavatelj nema podatke, mogu biti tehničke ili poslovne prirode.

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.